BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ”I.A.BASARABESCU” ARE DE ASTĂZI O SALĂ DEDICATĂ CENTENARULUI MARII UNIRI

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ”I.A.BASARABESCU” ARE DE ASTĂZI O SALĂ DEDICATĂ CENTENARULUI MARII UNIRI

Sala dedicată Centenarului Marii Uniri a fost inaugrată, astăzi 13 august, în incinta secției de împrumut a Bibliotecii Județene ”I.A. Basarabescu” situată în strada Ștefan cel Mare. La eveniment au participat autorități locale și județene, printre care și primarul Nicolae Barbu, oameni de cultură și nu în ultimul rând iubitori de carte.

După ascultarea imnului bibliotecii, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria fostului director Dan Mucenic dar și pentru Dumitru Lupu, cei doi fiind autorii imnului. Evenimentul a continuat cu o slujbă de sfințire oficiată de doi preoți, la aceasta luând parte și Preasfințitul Părinte dr. Ambrozie, episcopul Giurgiului.

Noua sală a secţiei Împrumut pentru adulţi va avea scop educativ în ceea ce priveşte cunoaşterea trecutului, a marilor evenimente şi personalităţi din istoria locală şi naţională.

În cadrul aceluiași eveniment au fost prezentate cărți lansate cu prilejul Centenarului, iar publicul prezent a avut ocazia să vadă exemplarele de carte veche care fac parte din Patrimoniul cultural naţional:

-Martin Luther – Biblia, 1571
-Biblia de la Blaj, 1795
-Antim Ivireanul – Sevastos Chimenitul, 1701

Ultima modificare: 13.08.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul REDISTRIBUIREA ANL-URILOR CONTINUĂ POTRIVIT LISTEI DE PRIORITĂȚI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.